bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
InfoBiz Magazin Informatii Utile Contact
alineatSistemul educativ romanesc , in conformitate cu Legea Educatiei Nationale nr.1/2011, este reglementat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT)
alineatFiecare nivel are propria sa forma de organizare si este subiectul legislatiei in vigoare. Gradinita este optionala intre 3 si 6 ani. Scolarizarea incepe la varsta de 7 ani (cateodata la 6 ani) si este obligatorie pana in clasa a zecea (de obicei, care corespunde cu varsta de 16 sau 17 ani). Invatamantul primar si secundar este impartit in 12 sau 13 clase. Invatamantul superior este aliniat la Spatiul european al Invatamantului superior.
alineatOrganizarea de baza
Sistemul educational romanesc este impartita pe doua niveluri:
I. Pre-universitar, Invatamantul preuniversitar este structurat in 5 cicluri:
  1. Invatamantul Prescolar (sau Gradinita) - se desfasoara pe parcursul a trei ani, fiind alcatuit din trei grupe: Grupa Mica, Grupa Mijlocie si Grupa Mare.
  2. Invatamantul primar (Scoala Primara) - clasele 0(pregatitoare)-IV
  3. Invatamantul gimnazial (Gimnaziu) - clasele V-VIII
  4. Invatamantul liceal (Liceu) - de patru sau cinci clase (clasele IX-XII / XIII)
  5. Invatamantul profesional (Scoala de arte si meserii), care poate continua sau inlocui Liceul si are menirea de a pregati elevii pentru cariere care se bazeaza pe lucrul manual sau in general meserii cu abilitati practice.
  6. Invatamantul postilceal poate dura intre 2 si 5 ani.
II. Invatamantul superior (studii superioare) a fost reorganizat pentru a fi in conformitate cu principiile procesului Bologna, care are ca scop construirea Spatiului European al Invatamantului Superior. Ea are urmatoarele patru componente:
  1. Studii de licenta (Licentiat) 3-4 ani, pentru cele mai multe discipline 3 ani (din 2005)
  2. Studiile de master (Masterat) 1-2 ani, pentru cele mai multe discipline 2 ani (din 2008)
  3. Studiile de doctorat (Doctorat) au durata de cel putin 3 ani (doctorand) (din 2006).
  4. Invatarea continua (cursuri postuniversitare, formare continua).

Invatamant prescolar

Invatamant scolar si liceal

Invatamant profesional
alineatScoala primara este obligatorie pentru toti copiii de opt ani, de la varsta de sapte ani pana la zece ani fiind cunoscuta sub numele de "invatamant primar", in timp ce de la varsta de unsprezece ani si pana la paisprezece ani este cunoscut sub numele de "educatie gimnaziala". Cele mai multe scoli elementare fac parte din sistemul public scolar. Educatia elementara privata are o cota de piata de 0,5%, in conformitate cu Ministerul Educatie, Cercetarii si Inovarii. Educatia in Romania este obligatorie pana la terminarea clasei a X-a (sau pana la varsta de 18 ani). Sistemul de invatamant este identic la nivel national si foarte centralizat.

alineatSistemul ofera urmatoarele diplome: de absolvire (absolvirea scolii generale, fara examen), bacalaureat (absolvirea liceului, dupa examenul de bacalaureat), licenta (cadru de absolvirea a universitatii, dupa un examen si/sau a tezei), masterat (diploma de master, dupa o teza si, eventual, un examen), doctorat (doctor, dupa o teza).

|Home |Pentru toti |Industrie |Agricultura |Turism |Invatamant |Sanatate |Afaceri |Informatii utile |Contact |
© Copyright - Top Quality Management