BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
InfoBiz Magazin Informatii Utile Contact
alineat Cultivarea florii soarelui este o indeletnicire care dateaza pe teritoriul Americii de aproximativ 3000 ani. Inceputul practicarii sale in Europa s-a produs in sec. XIV iar in Romania abia la inceputul sec. XX. Statistic vorbind, astazi floarea soarelui se cultiva pe cele mai mari suprafete in Europa si mai putin in Asia, America de Sud, America de Nord si Africa. Intrucat floarea soarelui nu necesita conditii speciale de crestere, interesul pentru cultivarea sa pe arii restranse a crescut din necesitati practice sau doar estetice, decorative. In aceste conditii cunoasterea notiunilor de baza referitoare la tehnica de cultivare a florii soarelui este indispensabila. Prezentam in continuare cateva dintre cunostintele esentiale pe care trebuie sa le detineti: Perioada optima pentru plantare este sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai. Una dintre conditiile de baza este ca locul ales sa beneficieze de cat mai mult soare pe durata zilei. De regula floarea soarelui prefera solurile argiloase si nisipoase bine drenate. Patul germinativ se pregateste prin afanarea solului pana la o adancime de 4-6 cm. In continuare semintele trebuiesc plantate si udate abundent, urmand ca in functie de conditiile meteorologice sa incolteasca in 2-3 saptamani. Atentie, marimea semintelor este proportionala cu cea a plantelor rezultate, asadar daca va doriti o gradina formata din palarii mari de floarea soarelui aveti grija sa plantati seminte cu dimensiuni potrivite.

Camp de floarea soarelui

Legume
alineat In sezonul tomnatic, atunci cand vremea racoroasa isi face aparitia, avem nevoie sa ne sporim imunitatea organismului, pentru a rezista in fata virusilor si bolilor care pot aparea. Astfel, alegerea noastra - necesara - consta, in primul rand, intr-un complex de vitamine. Vitaminele C (acidul ascorbic), A (retinol), E (tocoferol), B6 (piridoxina) cresc rezistenta organismului la infectii virale si bacteriene, si ajuta organismul sa faca fata cu raceala si gripa. Imunitatea poate fi consolidata cu zinc, seleniu, cupru. Aceste vitamine si oligoelemente sunt necesare tuturor, incepand cu cei mici si pana la varstnici. Cele mai multe dintre complexele vitaminice eficiente sunt extractele naturale sau infuziile imuno-stimulatoare: echinacea, ginseng. De asemenea, un ajutor important si de luat in seama in consolidarea imunitatii il reprezinta legumele de toamna. Consumul de legume in acest sezon ne ofera vitaminele de care are nevoie organismul nostru sa-si intareasca imunitatea. Vitamina C poate fi gasita in varza proaspata, ardei grasi. Sucul de varza proaspata ne ajuta inca de la primele semne ale racelii si gatului inflamat. Vitamina A este continuta de morcovi. Un pahar de suc de morcovi pe zi contribuie la o consolidare generala a organismului nostru, fiind, de asemenea, si un antiseptic, antiinflamator si cu efecte anti-cancer. Vitamina E, cunoscuta ca cel mai puternic antioxidant natural, se gaseste din belsug in uleiurile vegetale de floarea-soarelui, in, porumb, masline, migdale.

|Home |Pentru toti |Industrie |Agricultura |Turism |Invatamant |Sanatate |Afaceri |Informatii utile |Contact |
© Copyright - Top Quality Management